ορθοδοντική ενηλίκων

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Ορθοδοντική ενηλίκων για προβλήματα οδοντικής αιτιολογίας (όμοια με την ορθοδοντική παιδιών)

Όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα οδοντικής αιτιολογίας μπορούν να διορθωθούν και σε ενήλικες ασθενείς παρόμοια με τα παιδιά, με εξαίρεση σοβαρά έγκλειστα δόντια που ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην ορθοδοντική θεραπεία λόγω αγκύλωσης. Αυτό συνήθως ανιχνεύεται ακτινογραφικά ή/και κατά την διαδικασία ορθοδοντικής έλξη τους και σε τέτοιες περιπτώσεις οι θεραπευτικές διαδικασίες ενδέχεται να τροποποιηθούν.

Ορθοδοντική ενηλίκων για προβλήματα σκελετικής αιτιολογίας

Προβλήματα σκελετικής αιτιολογίας, συμπεριλαμβανομένων των ασυμμετριών, μπορούν να διορθωθούν και στους ενήλικες. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι οι ενήλικες δεν έχουν δυναμικό ανάπτυξης και αύξησης, η ορθοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει συνεργασία με ειδικούς γναθοχειρουργούς.

Η χρησιμοποίηση τρισδιάστατης ανάλυσης του χαμόγελου και του προσώπου σας κατά την διαδικασία της ορθοδοντική διάγνωσης μας βοηθά να προσδιορίσουμε ποια γνάθος έχει το πρόβλημα. Στην συνέχεια σχεδιάζονται οι απαιτούμενες κινήσεις της/των γνάθου/ων και των δοντιών, ώστε να επιτευχθεί αρμονική και ισορροπημένη αισθητική και λειτουργία του προσώπου. Επιπλέον, η τοποθέτηση των σκελετικών ιστών (άνω και κάτω γνάθος) και των δοντιών στην ιδανική τους θέση, εξασφαλίζει εξαιρετική υποστήριξη στους μαλακούς ιστούς του προσώπου (χείλη, παρειές, μαλακοί ιστοί στο πηγούνι και κάτω από αυτό) και μειώνει τη χαλάρωση που προκαλείται λόγω του σκελετικού προβλήματος και της φυσιολογικής γήρανσης.

Η επίτευξη των αρμονικών «χρυσών αναλογιών» δίνει μια εξαιρετικά όμορφη αισθητικά, φρέσκια και νεανική συνολική εμφάνιση στο πρόσωπό σας.

Σε περίπτωση που το σκελετικό πρόβλημα είναι ήπιο και οι ασθενείς αισθάνονται ικανοποιημένοι με την αισθητική του προσώπου τους, αξιολογείται εάν η θεραπεία ενός σκελετικού προβλήματος μπορεί να δώσει αποδεκτά αποτελέσματα μόνο με την ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών. Αυτός ο τύπος θεραπείας «καμουφλάζ» πραγματοποιείται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύονται η μακροχρόνια υγεία των οστών, των ούλων και των δοντιών και δεν επιδεινώνεται η αισθητική του προσώπου σας.

Προ-προσθετική ορθοδοντική και ορθοδοντική πριν από την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Όταν τα κενά από παλαιότερες εξαγωγές δεν αποκαθίστανται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα γειτονικά δόντια μεταναστεύουν στους χώρους εξαγωγής και αποκτούν μη φυσιολογική κλίση και στροφές.

Οι αποκαταστάσεις (σφραγίσματα, προσθετικές θήκες και γέφυρες) σε δόντια που είναι σε λάθος θέση υπονομεύουν την υγεία τους, την ποιότητα του τελικού προσθετικού αποτελέσματος (συμβατική προσθετική ή γειτονικά εμφυτεύματα) και τη μακροχρόνια πρόγνωσή τους.

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην τοποθέτηση των δοντιών στην ιδανική θέση εντός του οστού. Αυτό διευκολύνει την προσθετική θεραπεία που θα τα χρησιμοποιήσει ως στηρίγματα και επίσης ευνοεί την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων σε ιδανικές με τα παρακείμενα δόντια θέσεις και σχέσεις.

Υποβοήθηση οστικής ανάπλασης

Ανακατανομή διαθέσιμων χώρων

Ορθοδοντική για διόρθωση παθολογικών οδοντικών μετακινήσεων λόγω περιοδοντικής νόσου

Η απώλεια οστού και ούλων λόγω περιοδοντικής νόσου οδηγεί σε μειωμένη περιοδοντική στήριξη των δοντιών. Ως αποτέλεσμα, τα δόντια είναι πιο ευάλωτα στις δυνάμεις που τους ασκούν οι μαλακοί ιστοί (χείλη, γλώσσα, παρειές) και στη συνέχεια μετακινούνται και δημιουργούνται κενά μεταξύ τους.

Δόντια που έχουν μεταναστεύσει από την φυσιολογική θέση τους λόγω περιοδοντικής νόσου μπορούν να αποκατασταθούν με την χρήση διάφορων ορθοδοντικών μεθόδων και τεχνικών που καλύπτουν τις αισθητικές ανάγκες των ενήλικων ασθενών.

Κλείσιμο διαστημάτων από παλαιότερες εξαγωγές

Τα διαστήματα από παλαιότερες εξαγωγές μπορούν να κλείσουν επιτυχώς με την ορθοδοντική θεραπεία. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση μειώνει την ανάγκη και το κόστος για συμπληρωματικές προσθετικές αποκαταστάσεις ενώ παράλληλα διατηρεί την υγεία των φυσικών σας δοντιών.

Ταχεία αισθητική ορθοδοντική ενηλίκων

Σε ήπιες περιπτώσεις, όταν λίγα δόντια παρουσιάζουν μικρές στροφές ή κενά, η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 4-6 μήνες.

Σε περίπτωση που πλησιάζει μια ειδική περίσταση ή χρειάζεστε μια γρήγορη λύση, εφαρμόζουμε ορθοδοντικές μεθόδους και τεχνικές που μπορούν να καλύψουν τις αισθητικές σας ανάγκες και προσδοκίες.