Παρακολούθηση διάπλασης και αύξησης

Με βάση τις οδηγίες διεθνώς αναγνωρισμένων ορθοδοντικών επαγγελματικών φορέων όπως η Αμερικανική Ομοσπονδία Ορθοδοντικών (American Association of Orthodontists-AAO), το πρώτο ραντεβού με έναν Ειδικό Ορθοδοντικό θα πρέπει να γίνεται όταν τα παιδιά είναι στην ηλικία των 7 ετών. Η συγκεκριμένη ηλικία είναι κρίσιμη γιατί σε αυτό το στάδιο τα πρώτα μόνιμα δόντια αρχίζουν κανονικά να εμφανίζονται στο στόμα. Μια απλή κλινική εξέταση από έναν Ειδικό Ορθοδοντικό μπορεί να σας διαφωτίσει για το πώς αναπτύσσονται και λειτουργούν τα δόντια, οι γνάθοι και οι μαλακοί ιστοί (ούλα, παρειές, χείλη, γλώσσα) εντός των συνολικών δομών του προσώπου του παιδιού σας.

Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε αποκλίσεις από το φυσιολογικό ή υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν κάποια προβλήματα στο μέλλον, αυτά διαγιγνώσκονται και ο ιδανικός χρόνος για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας συζητείται με τους ασθενείς και τους γονείς.

Στην πλειονότητα των παιδιών η ορθοδοντική θεραπεία πραγματοποιείται σε μεταγενέστερες ηλικίες, εκτός κι εάν υπάρχουν εμφανή και σοβαρά προβλήματα που προφανώς θέτουν σε κίνδυνο τη φυσιολογική ανάπτυξη και αύξηση και προδιαθέτουν σε αυξημένη ανάγκη για πιο περίπλοκες ορθοδοντικές θεραπείες στο μέλλον.

Προκειμένου να μειωθεί ή ακόμα και να εξαλειφθεί η ψυχολογική επιβάρυνση του παιδιού σας από την παροχή σύνθετων θεραπειών στο μέλλον, συνιστούμε ένα πρόγραμμα τακτικών και απλών κλινικών ελέγχων για να παρακολουθούμε την φυσιολογική ανάπτυξη και αύξηση των δοντιών, των γνάθων, και των μαλακών ιστών έτσι ώστε να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα εγκαίρως. Ακόμη κι εάν όλα φαίνονται να είναι φυσιολογικά στην ηλικία των 7 ετών, αυτές οι συνεδρίες παρακολούθησης μας δίνουν την δυνατότητα να επιβεβαιώνουμε κατά διαστήματα πως η ανάπτυξη και η αύξηση εξελίσσονται ομαλά και όλα τα στοιχεία του προσώπου μεγαλώνουν και εκτελούν αρμονικά καθημερινές λειτουργίες όπως η κατάποση, η μάσηση, η ομιλία και η αναπνοή.

Η εκτεταμένη κλινική εμπειρία μας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε πανεπιστημιακές και ιδιωτικές κλινικές και σε διεπιστημονικές ομάδες αντιμετώπισης και θεραπείας περίπλοκων προβλημάτων ασθενών, διασφαλίζει ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα με την ανάπτυξη και τη λειτουργία και εμπίπτουν στο γνωστικό πεδίο άλλων ειδικών οδοντιάτρων ή ειδικών ιατρών (παιδίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γναθοχειρουργοί, ενδοκρινολόγοι και άλλοι ιατροί) ή επαγγελματιών από άλλα επιστημονικά πεδία (λογοθεραπευτές, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι), θα σας ενημερώσουμε ποια είναι και πώς θα ακολουθήσετε την ιδανική οδό για την διασφάλιση της γενικής υγείας και ευεξίας του παιδιού σας.